Eten en drinken

Table d’hotes – Diner

Een of twee keer per week, maken wij “Table d’Hotes” waar wij met z’n allen gezellig aan tafel eten. Het kan een smakelijke maaltijd aan tafel zijn en in de zomer een heerlijke BBQ met uitstekend vlees of vis. Wij serveren voornamelijk streekgerechten met ingrediënten van onze leveranciers uit de buurt. Dit moet wel van te voren besproken worden, minimaal 8 personen

  • € 35 tot € 45 per persoon (naar gelang de dagverse aanvoer op de markt en inclusief aperitief, wijn, koffie of thee).

Restaurants

In ons dorpje is een kruidenier ”Epicerie dei Pichouns” waar U alles kunt vinden voor een picknick. Zij kunnen ook een kleine lunch organiseren. Gedurende de zomer maken zij ook af en toe diner.

Chez Rose, Chateauneuf Villevieille : 5 min wandelen

Les Tchitchou’s, Contes. : 7 minuten met de auto, goede kwaliteit voor een redelijke prijs. Vriendelijke bediening, van Pizza tot volledig menu. Wel van te voren boeken, altijd vol!

Fleur de Thym: Contes: Goed restaurantje met goede service.

Moulin de l’Oliveraie, Blaussasc: 15 min rijden. Gastronomisch menu en mooie presentatie.

Parcours, Falicon: 20 min rijden, heel mooi dorpje. Prachtig restaurant, uitstekend eten. Een van onze absolute favorieten. Innovatief koken, fantastische presentatie, hele goede wijn in een moderne omgeving en prachtig uitzicht over de baai van Nice. Michelin ster zal er vast aankomen.

- Mis niet de kooklessen met Parcours – kontakteer ons voor meerderer inlichtingen.

Auberge de la Madone: Peillon: 20 min.. Zij hebben een Michelin ster. Prachtig terras. Klassieke Franse keuken in een schitterend middeleeuws dorpje.

Paloma beach in St. Jean Cap Ferrat: (30 min). U kunt overdag op het strand zitten en s’avonds blijven om te eten met de voeten in het water en uitzicht over Eze en Monaco. Een van de meest romantische gebeurtenissen.

La Pinede in Cap d’ail; 25 Min. De lunch hier is echt een verwennerij daarna een dutje op de rotsen. Hemel op aarde!

Mirazur in Menton (45 min) Een Michelin ster. Op de Italiaanse grens, prachtig decor met zicht op Monaco, Innovatief schitterend eten.

L’Apparte in Villefranche sur Mer (35 min) Hele leuke sfeer in het vissers plaatsje, geen grote Marina… L’apparte is in rue Obscure, een gewelfd straatje, locale keuken met een interessante twist en leuke presentatie.

Cafe de la Fontaine in La Turbie: (25 min). Brasserie stijl keuken, goede prijs kwaliteit ratio. Van te voren boeken.

La Locale bij de haven in Nice(25 min): Italiaanse keuken met vele delicatessen.

Saveurs et Anthocyanes, Nice: De gerechten van het terroir die Antoine u voor lunch als wel diner voorstelt zult u zeer zeker verzadigen. Deze originele recepten zijn in puur traditioneel culinair Frans voorbereid. Als grote wijnkenner heeft hij een prachtige wijn kelder die u kunt kopen om ter plaatse te drinken of mee nemen. Wat u bij u eten niet heeft opgedronken kunt u ook rustig meenemen. Het restaurant is aan onze zeide van Nice, dicht bij het centrun en de oude stad.

Cave Wilson, Nice(25 min) Hij kent z’n wijnen erg goed, men kan er ook eten en hij spreekt uitstekend Engels.

Le Louis XV in Monaco. Het 3 sterren restaurant van Alain Ducasse. Wat moeten wij hier nog over vertellen. Een topper, maar niet goedkoop.

Chez Bruno in Lorgues, Bruno wordt niet voor niets de truffelkoning genoemd.


Kook les – gastronomisch week-end

Frederic Galland  restaurant PARCOURS (omnämnda i Guide Michelin)In partnership met het restaurant le Parcours (referenceerd in de Michelin gids) en zijn chef Frederic Galland, organiseren wij training cessions.

Het programma van de gastronomische WE kan als volgs zijn :

cooked dishes

cooked dishes

kitchen of La Parare, cuisine

  • Frijdag van af 4 Uur, bij ons in La Parare, kook les onder leiding van Frederic Galland waar wij een een 3 cours menu voor bereiden. S’avonds gezellig eten van wat voorbereid is met open haard vuur en ter plaatse slapen…Dit kan ook verplaats worden door wine tastings van locale wijnen, Bordeaux, Bourgognes en Champagne met een sommelier. We kunnen ook iets leuks doen om de olijf Olie.
  • Zaterdag: van af 4 uur, in de keukens van het Restaurant Le Parcours, prepareren van een andere 3 cours maaltijd met onze chef. Tegen 8 uur genieten van wat we geprepareerd hebben met een schitterend uitzicht over Nice. De gerechten worden genoten met bij passende wijnen. Na het eten, terug naar La Parare.

Comments are closed.