Mat & dryck

 

Table d’hotes – Middag

Vi ordnar Table d’hôtes (middag) här 1-2 gånger per vecka – det är en hemlagad middag och vi äter alla tillsammans (min 8 totalt). Vi har inga fixa dagar utan försöker planera enligt efterfrågan, €30-50 per person (inkluderar drink före maten, tre rätter, vin samt kaffe eller te).

Restaurants

I den lilla affären i byn, Epicerie dei Pichouns finns allt som behövs för en pick-nick, och dom serverar även enklare luncher. Under sommaren organiserar de ibland middagar när det ordnas uppträdanden i byn – brukar vara mycket trevligt.

Chez Rose, Chateauneuf Villevieille: inom gångavstånd i byn.

Les Tchitchou’s, Contes. : Varierad meny, men serverar ocksa pizza. Mycket populär och erbjuder bra valuta för pengarna – säkrast att reservera bord.

Fleur de Thym, Contes: Mindre än 10 min med bil. Trevlig restaurant med bra service.

Moulin de l’Oliveraie, Blausasc: Intressant meny och trevlig presentation.

Parcours, Falicon: En mycket bra restaurant – en av våra absoluta favoriter. Innovativt kök med mycket finess och elegant presentation. Ligger i en trevlig by med fantastik utsikt over Nicebukten.

Auberge de la Madone, Peillon, (har en stjärna i Guide Micelin). Klassiskt franskt kök, underbar terass med vacker utsikt över byn. Peillon är en by vi alltid rekommenderar våra gäster att besöka.

Paloma beach, St Jean Cap Ferrat: Ni kan tillbringa dagen på stranden och stanna för middag på deras mycket trevliga restaurant och sitta där och se hur ljusen tänds längs kusten hela vägen mot Monaco. En av de mest romantiska platser vi känner till.

Missa inte matlagningskurserna på restaurant Parcours – kontakta oss för mer information.

La Pinede, Cap d’ail: Ligger precis nere vid vattnet. En lunch här är en speciell upplevlese, som med fördel kan följas av en tupplur på klipporna där man kan låta sig vaggas till söms av vågornas brus. Oförglömligt!

Mirazur, Menton: (har en stjärna i Guide Micelin). Alldeles intill den italienska gränsen, underbar utsikt och ett mycket bra och innovativt kök. Ännu en av våra favoriter.

L’Apparte, Villefranche sur Mer: Villefranche är värt ett besök i sig självt. ligger på Rue Obscure – byns äldsta gata som löper under ett valv. Lokalt kök i en något moderniserad tappning och mycket trevlig presentation.

Cafe de la Fontaine, la Turbie : Brasseri som erbjuder mycket bra valuta för pengarna. Välrenomerat och populärt så det är säkrast att boka, särskilt under högsäsong.

La Locale, Nice: Italiensk, både delicatessen och restaurang, ligger nere vid Nice’s hamn.

Saveurs et Anthocyanes, Nice:Mycket trevlig vinbar som är öppen både för lunch och middag. Traditionella franska rätter och ett utmärkt urval av viner, som kan konsumeras på plats eller köpas för att ta med hem. Ligger på “rätt” sida av Nice för oss, nära både centrum så väl som gamla stan.

Cave Wilson, Nice: Brett urval av viner, även serverade per glas. Möjlighet att äta en enklare måltid. Ägaren pratar mycket bra engelska.


Matlagningskurs – gastronomisk helg

Frederic Galland  restaurant PARCOURS (omnämnda i Guide Michelin)

samarbete med restaurant PARCOURS (omnämnda i Guide Michelin) och deras kökschef Frederic GALLAND, organiserar vi matlagningskurser för våra gäster. Kurserna halls for min 6-8 deltagare.

cooked dishes

cooked dishes

kitchen of La Parare, cuisine

Kurserna ãr upplagda enligt följande program:

På lördagen träffas vi igen kl 16.00 i köket på restaurant Parcours i Falicon. En meny ska prepareras och kring kl 20.00 sitter vi så ner i salen och blir serverade vad vi gemensamt tillagat under eftermiddagen, åtföljt av passande viner.

Mojlighet finns att t ex pa fredagskvallen ordna en vin provning eller nagot annat tema som kan intressera.

Tanken är att i en avslappnad atmosfär och under sakkunnig ledning laga mat tillsammans och avnjuta densamma under trivsamma former. Sedan är det bara att ta med recepten hem och imponera bland vänner och bekanta med de nyvunna färdigheterna.

Pris ide per par (2 personer): Euro 690

Inkvartering 2 nätter, matlagningskurs fredag och lördag, mat och dryck inkluderat. Priserna kan variera beroende pa tema och individuella upplagg.

För kompletterande upplysningar och reservation, kontakta Karin och Sydney

Comments are closed.